Kid & Co, Multidisciplinaire kinderpraktijk voor hulpverlening, therapie en diagnostiek.

Slaap-coaching

Slaapcoaching van baby’s en kindjes omvat het begeleiden en ondersteunen van ouders bij het werken naar meer slaap.

Kindjes en slapen lijkt hand in hand te gaan, maar in de praktijk loopt het vaak moeilijker dan verwacht.
Soms gaan de dutjes moeilijk of kan een kindje niet zelfstandig in slaap vallen. Anderen slapen ’s nachts moeilijker of worden heel vroeg wakker om aan de dag te beginnen. Dit zijn allemaal situaties die een invloed kunnen hebben op de slaap en nachtrust van het hele gezin.


Gelukkig kan er aan slaap gewerkt worden. Samen met jullie, de ouders, wordt er geluisterd naar de noden en wensen. We zullen samen uitzoeken waarom jullie kindje minder goed slaapt om zo de gepaste slaapoplossing te vinden.


Voor wie?

Voor baby’s en kindjes tussen 0-4 jaar die:

 • moeilijk of niet zelfstandig in slaap kunnen vallen
 • korte dutjes doen
 • nog niet doorslapen ’s nachts
 • nog nachtvoeding(en) vragen
 • vroeg aan de dag willen beginnen


Zitten jullie met vragen over een ander slaapgerelateerd probleem? Dan kunnen we samen zeker kijken hoe we jullie kunnen verderhelpen.

Daarnaast informeer en ondersteun ik ook ouders die een kindje verwachten. Zo kunnen ook jullie met een (uit)gerust hart aan jullie groot avontuur beginnen.


Aanbod 1 op 1 begeleiding

 • DIY: Do It Yourself (190 euro)

- Intakegesprek 1u                                            

- Slaapplan op maat                             

                                   

Bij dit traject krijgen jullie als ouder alle handvaten om zelf de slaapmoeilijkheden van jullie kindje aan te pakken. Op basis van het intakegesprek en de vragenlijst wordt een slaapplan op maat opgesteld om de slaapdoelen te bereiken. In het slaapplan wordt de slaap van jullie kindje geanalyseerd en worden er oplossingen geboden. Alles wordt stap per stap en haarfijn uitgelegd om op zelfstandige basis de slaap binnen het gezin te laten terugkeren.


 • DIT: Do It Together (290 euro)

- Intakegesprek 1u                   

- Slaapplan op maat

- 1 week dagelijks begeleiding

- Videoconsult na 2 weken


Willen jullie graag zelf jullie slaapdoelen bereiken, maar is extra zekerheid toch nog mooi meegenomen? Dan is dit traject helemaal perfect. Het slaapplan op maat is de leidraad. Tijdens week 1 staan we dagelijks in contact. Jullie als ouder kunnen altijd bij mij terecht om de nodige ondersteuning te krijgen. Gaat het moeilijk en weten jullie niet meteen wat te doen? Dan ben ik maar een telefoontje of berichtje verwijderd. Zo kunnen we de moeilijkheden meteen goed oplossen wanneer deze zich stellen. In week 2 is er de vrijheid om het zelfstandig te doen. Alles wat in het slaapplan en tijdens week 1 aan bod is gekomen, kunnen jullie als ouder nu zelf toepassen. Om de begeleiding af te ronden is er een videoconsult. Het traject wordt besproken en we kunnen samen nog de puntjes op de ‘i’ zetten.

 • All-in-one (450 euro)

- Intakegesprek 1u                   

- Slaapplan op maat

- Videoconsult na 1 week

- Videoconsult na 2 weken

- 2 weken dagelijks begeleiding

- Toekomstinformatie


Hebben jullie graag dagelijks ondersteuning en bevestiging bij het
behalen van de slaapdoelen? Dan sta ik jullie gedurende 2 weken elke dag met raad en daad bij. In tegenstelling tot het traject ‘Do It Together’ werken we hier 2 weken nauw samen.
Naast de dagelijkse contactmomenten via mail/sms/telefoon, plannen we na 1 week begeleiding een videoconsult in om het traject al te bespreken. Na 2 weken volgt er terug een videoconsult. Door zo nauw samen te werken, kunnen er snel mooie resultaten geboekt worden. Bovendien krijgen jullie ook tips&tricks voor de toekomst mee. Handig toch?

Videoconsult

 • Hebben jullie eerder al een traject op maat gevolgd en willen jullie graag nog wat meer de puntjes op de i zetten? Dan help ik jullie graag verder tijdens een videoconsult. Zo kunnen we samen kijken hoe we de slaap van jullie kindje nog meer kunnen perfectionneren.

 • Verwachten jullie een kindje of zijn jullie kersverse ouders en hebben jullie vragen over de slaap bij newborns, preventie wiegendood, veilige en optimale slaapomgeving, etc.? Dan geef ik jullie hierover heel graag alle informatie tijdens een infosessie via videoconsult.


Extra's

 • Hebben jullie nog een tweede kindje thuis met slaapmoeilijkheden? Dan bedraagt het all-in-one-pakket 190 euro voor dit tweede kindje.

 • Vinden jullie 2 weken begeleiding te weinig? Dan kan een extra week begeleiding met dagelijkse contactmoment bijgeboekt worden voor 100 euro.

Infosessies op maat

Zijn jullie een kinderdagverblijf, een vroedvrouwenpraktijk of … en wensen jullie een infosessie te organiseren voor (aanstaande) ouders of zorgverleners? Dan kunnen jullie hiervoor zeker bij mij terecht. Samen kijken we wat we aan bod zullen laten komen om aan jullie noden en wensen tegemoet te komen (prijs op aanvraag).


Prijzen en terugbetaling


TherapiePrijs
Do it yourself, traject met slaapplan op maat190 euro incl BTW
Do it together, slaapplan op maat en begeleiding290 euro incl BTW
All in one, slaapplan op maat, dagelijkse begeleiding en opvolging450 euro incl BTW
Videoconsult60 euro incl BTW
Infosessieprijs op aanvraag


De overheid voorziet momenteel geen terugbetaling voor slaap-coaching.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x